Elann Geen afbeeldingen? Toon webversie!
Elann
Kom jij ook naar het DA Congres Noord?

Beste doktersassistent,

Op 24 mei is het Doktersassistenten Congres Noord. Het wordt een dag om niet te missen. Ben jij er ook bij? Vergeet niet om je in te schrijven! 

De dag begint met de theatervoorstelling ‘Geluk wat een gedoe’. Tijdens deze voorstelling ontdek je hoe een blij brein je helpt om beter voorbereid te zijn op alle mooie, ontroerende, lastige en pijnlijke zaken van het leven. Daarna volgen meerdere workshoprondes met uiteenlopende interessante onderwerpen. Kijk verder om het gehele programma te bekijken. 

Graag tot ziens op zaterdag 24 mei 2025!

De voorbereidingscommissie: 
Annelies de Haan-van Meel, Marriët Kloezen, Anita Schaafsma, 
Tryntsje Tolsma, Hanriët Westrik en Ingrid Wagenaar

   Klik hier om je in te schrijven!   
 
Elann
09.30 uur Inschrijving en ontvangst met koffie/thee 
10.00 uur Theatervoorstelling 'Geluk wat een gedoe'
11.00 uur Koffie/thee pauze in de foyer
11.20 uur 1e workshopronde 
12.20 uur Lunchbuffet in het restaurant op de begane grond
13.10 uur 2e workshopronde
14.10 uur Wisseltijd workshops
14.15 uur 3e workshopronde
15.15 uur Afsluitende borrel 
15.30 uur Einde dag
 
Elann
1. Dementie in de huisartsenpraktijk

Elske de Lange, kaderhuisarts eerstelijns ouderengeneeskunde
In deze interactieve workshop zullen zo veel mogelijk symptomen van dementie langs komen. Hoe herken je aan de telefoon en in de huisartsenpraktijk de eerste tekenen van dementie? Waarom is dat belangrijk en wat zijn de verschillende soorten dementie? Hoe communiceer je dementie-vriendelijk?

2. In gesprek over suïcide

Charles Lycklama à Nijeholt Verpleegkundig specialist GGZ en Klaas Overbeek, sociaal psychiatrisch verpleegkundige
In deze workshop krijg je inzicht over wat mensen tot suïcide kan brengen. Je leert signalen over suïcidaal gedrag waarnemen en hoe je in korte tijd kan doorvragen over suïcide en daarmee een taxatie kan maken over welke zorg ingezet moet worden.

3. Jongeren en middelengebruik

Raisa Thybaut, verslavingsarts en Hendrika Bijma, verpleegkundige/ preventiefunctionaris
Na deze workshop weet je meer over de effecten van middelengebruik en de bijwerkingen ervan. Daarnaast zullen we gaan kijken naar het verslavingsaspect. Welke fases zijn er bij middelengebruik, wanneer is het problematisch. Hoe signaleer je middelengebruik? Hoe maak je middelengebruik bespreekbaar? Welke middelen gebruiken jongeren op dit moment? Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en of casussen in te brengen.

4. Meer kennis over de overgang

Patricia Boer, verpleegkundig overgangsconsulente OZG
De overgang is een ingrijpende levensfase die vaak gepaard gaat met diverse klachten. Hoe herken je de symptomen? Welke  behandelmogelijkheden zijn er, van leefstijladviezen tot hormoontherapie? In deze workshop krijg je praktische en wetenschappelijk onderbouwde kennis over de fasen van de overgang, en leer je hoe je vrouwen optimaal kunt begeleiden en ondersteunen in deze belangrijke levensfase. Maak het verschil voor vrouwen in de overgang! 

5. Vrouwenhart

Christiane Geluk, cardioloog Martini Ziekenhuis
Het “vrouwenhart” is een verzameling van hartklachten die met name bij vrouwen voorkomen, zoals druk op de borst zonder dat er aderverkalking aangetoond is. Maar de meeste vrouwen met hartklachten hebben toch echt een “mannenhart”! Wat is dan het verschil? Bij deze workshop krijg je handvatten om hartklachten bij vrouwen te herkennen. 

6. Eerste Hulp bij Vergiftigingen

Annette Nugteren-van Lonkhuyzen, toxicoloog en onderzoeker en Marit van Wijk, informatiemedewerker
Tijdens deze workshop nemen deelnemers een kijkje achter de schermen van het NVIC. Wat is precies een vergiftiging, hoe werkt het NVIC en welke vergiftigingen worden het vaakst gemeld door huisartsen? Na deze theoretische introductie gaan de deelnemers van de workshop zelf aan de slag met het maken van een risicobeoordeling via de NVIC website.   

7. Spoed triage ABCDE

Marijke Verdenius en Anja Boven, beide opleider en triagist bij de DDG
Tijdens deze workshop geven we handvaten hoe je omgaat met Spoed aan de telefoon. Is het levensbedreigend?  Wanneer is iemand ABCD (in) stabiel ? En hoe overleg je met een arts om zo spoedig mogelijk de goede hulp te kunnen bieden? Hoe kan de NHG triagewijzer hier bij helpen? En misschien heb je zelf ook nog vragen...

8. Gezond eten, een kunst op zich!

Jacqueline Oomkes, Diëtist Diëtistenpraktijk Pura Vida/ Martini ziekenhuis en Petra den Engelsman, Diëtist Diëtistenpraktijk Pura Vida 
Een interactieve workshop waarin je wordt meegenomen in de wereld van de zin en onzin van voeding. Welke hypes zijn er, hoe krijg je inzicht in de rol van voeding bij bepaalde aandoeningen, wanneer verwijs je naar een diëtist en vooral ook welke rol kan een diëtist spelen?

 

 

 
Locatie

Flonk Hotel Groningen Zuid
Laan Corpus den Hoorn 300
9728 JT Groningen


Elann
 
Elann
Aanmelden

Deze superleuke dag mag je niet missen!

Schrijf je snel in, want VOL = VOL. Hoe eerder je inschrijft, des te groter de kans dat de workshops van jouw voorkeur nog beschikbaar zijn.

 

   Klik hier om je in te schrijven!   
 
Elann

Elann

Paterswoldseweg 806, 4e verdieping
9728 BM Groningen

Afmelden


T. 050-3666444
E. info@elann.nl

Elann